Wanneer je je licentie activeert, wordt er een signaal verstuurd naar onze licentieserver. De licentieserver stuurt dan een signaal terug naar je pc. Soms wordt dit signaal geblokkeerd.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een te sterke antivirus/firewall.

Op dat moment genereert de software een activatiemogelijkheid via een webportaal (Web Portal Activatie). In het volgende stappenplan leiden screenprints je door dat activatieproces.

1) Verbreek je internetverbinding (ethernet kabel en/of WIFI)

Activeer je TI-software.

Je ziet een keuzemenu dat uit 3 opties bestaat: activeer, proefversie of koop een licentie.

Kies « Activeer uw licentie », daarna « Volgende »

Indien de dialoogvenster hierboven niet opent, ga dan a.j.b. naar [Help] in de bovenste toolbar en selecteer [Activeer]. Je zult de volgende dialoogvenster zien:

Klik op optie 1 en vul je licentienummer in. Kies dan « Volgende ».

Je moet een bestand « license.lic » opslaan op je computer. Kies « Volgende » om  het op te slaan.

2) Je internetverbinding opnieuw activeren

Open je browser en ga naar deze webpagina : http://education.ti.com/activatesoftware

Selecteer je taal.

Kies ervoor om het volgende bestand te uploaden, « license.lic » (het bestand dat je eerder opgeslagen hebt)

Vul het formulier in en klik dan op "Versturen".

Selecteer ‘’Verdergaan’’

Selecteer « Download license file » (De naam van deze nieuwe file is webportal.acv )

Ga terug naar de software en klik op “Volgende”

Upload de webportal.acv file door op ‘laad bestand’ te klikken en klik op “Volgende”

Dit bericht wordt getoond als de software succesvol geactiveerd is.

Je kunt nu je TI-Nspire-software gebruiken.