BEREID UW LEERLINGEN VOOR OP DE TOEKOMST MET PROGRAMMEREN IN PYTHON!

De populaire programmeertaal Python is te gebruiken met verschillende handhelds en software van Texas Instruments. Zo kunnen leerlingen met hun eigen handhelds (TI-84 Plus CE-T Python Edition, TI-Nspire™ CX II-T en de TI-Nspire™ CX II-T CAS) programmeren in Python.

“Met programmeren in Python doen leerlingen algemene vaardigheden op, zoals logisch nadenken en opgaven analyseren.”. Guido van Rossum, ontwikkelaar van Python

Lees ons interview met Guido van Rossum over hoe de programmeertaal tot stand kwam en welke mogelijkheden de taal biedt voor leerlingen.

Naar het interview

TI STEM LABS

Het TI STEM Labs netwerk is een netwerk van scholen met een sterk profiel in STEM-onderwijs. Via dit Europees-brede netwerk wisselen de aangesloten scholen initiatieven en informatie uit. Deze scholen hebben onder meer de TI-Innovator-technologie opgenomen in hun lessen. Ze zien veel toegevoegde waarde: leerlingen werken zelfstandig en enthousiast met deze technologie.

“De TI-Nspire CX technologie stimuleert leerlingen om te leren programmeren. De directe respons vinden ze leuk, het geeft een gevoel van beloning. Ze zijn heel fanatiek bezig met deze wiskundige activiteit, fanatieker dan met het maken van wiskundesommetjes!”

- Bert Wikkerink, leraar wiskunde CSG Liudger

TECHNOLOGIE DIE HET ONDERWIJS VERRIJKT

De leerlingen van vandaag groeien op in een gedigitaliseerde samenleving waar het gebruik van technologie normaal is. Texas Instruments heeft een breed aanbod van instrumenten en hulpmiddelen om het STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Mathematics) vorm te geven.

PROGRAMMEREN IN PYTHON MET DE TI-NSPIRE™ CX II-T HANDHELDS EN SOFTWARE

Laat uw leerlingen met hun eigen TI-Nspire™ CX II-T handhelds of software aan de slag gaan met programmeren in Python! De dynamische en objectgeoriënteerde functies helpen leerlingen om het programmeren snel onder de knie te krijgen.

PROGRAMMEERBARE ROBOTAUTO TI-INNOVATOR™ ROVER

Met de robotauto TI-Innovator™ Rover maken leerlingen op een speelse manier kennis met de basisprincipes van programmeren. Ze geven de robotauto vanaf de eigen handheld opdrachten, zoals een route volgen, parkeren of vormen tekenen.

PROGRAMMEREN MET DE TI-INNOVATOR™ HUB

Met de TI-Innovator™ Hub kunt u leerlingen de basisconcepten van programmeren leren. Dit plug-and-play apparaat is aan te sluiten op hun eigen TI handheld. Met hun zelf geschreven code kunnen leerlingen vervolgens een ledlampje of een luidspreker op de TI-Innovator™ Hub activeren.

TI-NSPIRE™ CX ECOSYSTEEM

Maak van uw klas een onderzoekslab! Van het verzamelen en analyseren van data tot het doen van interessante experimenten: Het TI-Nspire™ CX Ecosysteem, dat ook met Python werkt, is een compleet systeem dat is in te zetten bij diverse vakken.

ONDERSTEUNING STEM-ONDERWIJS

Wij bieden u graag ondersteuning om het STEM-onderwijs op uw school vorm te geven.

Instructievideo’s

Het videokanaal WIL-de Wiskunde biedt korte instructievideo’s over het gebruik van diverse handhelds, software en apparatuur.

Naar WIL-de Wiskunde

Coderen in 10 minuten!

Leerlingen kunnen de korte online modules van TI Coderen volgen en zo stap voor stap leren programmeren. Ze kunnen werken met verschillende handhelds en kiezen uit programmeren in TI Basic of Python.

Naar TI Coderen

Ondersteuning bij afstandsonderwijs

Mogelijk blijft online lesgeven nog langer onderdeel van het onderwijs. Wij bieden u graag ondersteuning om het online leren en lesgeven zo makkelijk mogelijk te maken. Zoals proefversies van software, gratis uitleenprogramma (ook van TI-Innovator-producten) en trainingen voor leraren.

Meer weten