Mijn TI-84 Plus CE-T Python Edition / TI-84 Plus CE-T vertoont een wit scherm en doet verder niets meer.

1. Verbind de rekenmachine met de pc d.m.v. de USB-kabel om zeker te zijn van voldoende batterijvoeding.

2. Druk op 2Nd + DEL.

3. Terwijl je deze toetsen ingedrukt houdt, druk je de resetknop op de achterzijde gedurende enkele seconden in.

4. Laat de toetsen 2Nd + DEL tegelijk los

In het scherm van de rekenmachine verschijnt even later de tekst  “Waiting...please install operating system now".

5. Open op de pc het programma TI-Connect™ CE en verbind de rekenmachine.

6. De downloadlink voor het programma TI-Connect™ CE vind je hier https://education.ti.com/nl/nederland/products/software/ti-connect-ce-software/tabs/overview.

7. Download het meest recente besturingssysteem en zet het op je bureaublad.

8. De downloadlink voor het besturingssysteem vind je hier https://education.ti.com/nl/nederland/software/details/en/0E32ECD55D084B2EAE7632510BC25FC0/ti-84pluscetoperatingsystem.

9. Het programma TI-Connect™ CE moet de rekenmachine herkennen.

10. Sleep met de muis het besturingssysteem naar de plaats in TI-Connect™ CE waar het toestel vermeld staat.

11. Druk op Clear!, voordat je het besturingssysteem naar de rekenmachine stuurt (staat in het scherm van de rekenmachine).

12. Verzend het besturingssysteem naar de rekenmachine.

13. De rekenmachine zal zichzelf uitschakelen na de overdracht en weer opstarten -> koppel de rekenmachine nu los van de pc.

14. Controleer de Aan- en Uit-functies.

15. Verbind de rekenmachine opnieuw met de pc en kijk na in TI-Connect™ CE of het nieuwe besturingssysteem er staat.

16. In sommige gevallen is het nodig om deze stappen verschillende keren te herhalen.

Als dit artikel je niet verder helpt, neem dan contact met ons op.

https://ticares.ti.com/nl/support/tickets/new?ticket_form=customer_support_emea_region