Mijn TI-Nspire™ CX/CAS of TI-Nspire™ CX II-T/CX II-T CAS-rekenmachine laadt niet correct op.

Kijk hieronder om te zien of het een probleem is met je batterij of je rekenmachine:

Stap 1: Als je een wandoplader gebruikt, zorg er dan voor dat je de TI-wandoplader gebruikt die bij je rekenmachine is geleverd.

Stap 2: Controleer of de USB-kabel volledig in de rekenmachine is geduwd en controleer of hij goed vastzit. Als deze niet volledig is ingedrukt laadt de rekenmachine niet op en wordt deze niet gedetecteerd door de computer.

Stap 3: Schakel de USB-kabel over naar een andere USB-poort op de computer. Als je een desktopcomputer hebt en de USB-poorten aan de voorkant van de computer gebruikt, probeer dan over te schakelen naar een USB-poort aan de achterkant van de computer.

Stap 4: Controleer de resetknop aan de achterkant van je handheld en zorg ervoor dat deze niet is ingedrukt. Als dit het geval is, gebruik dan een stevig voorwerp, zoals een paperclip, om er zeker van te zijn dat er niet meer op wordt gedrukt. Het is zeer belangrijk om geen voorwerp te gebruiken dat vuil kan achterlaten, zoals een potlood.

Stap 5: Verwijder de batterijklep aan de achterkant van je handheld, koppel de TI oplaadbare batterij los en sluit deze vervolgens weer aan. Zorg ervoor dat de connector helemaal naar binnen is geduwd en dat de draden (enkel bij oudere machines) niet bekneld raken door bijvoorbeeld de batterijklep.

Stap 6: Verwijder de batterij uit je rekenmachine en sluit de rekenmachine met de USB-kabel aan op de computer. Als je rekenmachine aan gaat zonder de batterij, is dat een teken dat je je batterij moet vervangen. Neem contact op met je plaatselijke distributeur om een vervangende batterij aan te schaffen.

Stap 7: Als je beschikt over een andere oplaadbare TI-Nspire™-batterij die opgeladen, gebruik deze batterij dan en werk het besturingssysteem van je rekenmachine bij.