Home | Licenties voor Scholen

Waarom krijgen mijn client-computers een melding om hun software te activeren als deze al is geactiveerd?

Als je client-computers een melding krijgen om hun softwarelicenties te activeren wanneer je SML al is geactiveerd, kan dit betekenen dat je SML niet correct is geïnstalleerd.

Controleer het volgende om er zeker van te zijn dat het correct wordt geïnstalleerd:

1. Je hebt de laatste versie van het bestand settings.properties. Als je dit niet zeker weet, download dan de nieuwste versie van:https://tieducation.subscribenet.com/control/txni/general_content?partnerContentId=license.installation

2. Alleen de volgende regels van het bestand settings.properties worden bewerkt:

license.server= [uw host naam / IP-adres zoals weergegeven op WLMAdmin]
    license.server.2= [uw host naam / IP-adres zoals weergegeven op WLMAdmin]

Wijzig geen andere delen van dit document. Als je netwerk op een dynamisch IP-adres draait, voer je alleen de hostnaam in.

3. Het bestand settings.properties wordt in de volgende map op uw client-computer geplaatst:

Windows (Vista en later): C: \ ProgramData \ [naam van de software] \ res
    Opmerking: het bestand settings.properties moet worden geïnstalleerd in de verborgen map ProgramData en niet in Program Files. Houd er rekening mee dat de installatie niet zal lukken als het bestand in de verkeerde map wordt geïnstalleerd.

Mac OSX: / Bibliotheek / Application Support / [naam van de software] / res

4. Als je gebruikers meer dan één TI-software-type gebruiken, zorg er dan voor dat deze in de juiste softwaremap wordt geplaatst.